• March 2010
  M T W T F S S
  « Feb   Apr »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Billy Idol

 • Categories

 • Archive

 • Flickr Photos

 • Advertisements

Welzijnsmonitor

Vandaag kreeg de manege waar ik met mijn paarden sta bezoek. Studenten van de Universiteit in Wageningen en Utrecht doen onderzoek naar het welzijn van paarden op maneges pensionstallen etc. En vandaag kwamen ze bij ons kijken met de welzijnsmonitor.
Steekproefgewijs worden er een 20 tal paarden geselecteerd en ook Kingston mocht meedoen aan het onderzoek. Erg grappig, ben benieuwd naar de uitslag, of deze ook op bedrijfsniveau gecommuniceerd gaat worden, kon men alleen nog niet aangeven.
De welzijnsmonitor is ontwikkeld door Wageningen UR Livestock Research in opdracht van LTO Nederland, de Federatie van Nederlandse Hippische Ondernemers, de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie en het ministerie van LNV.

De welzijnsmonitor is eeen objectieve en gestandaardiseerde methode om welzijn van paarden te bepalen. De protocollen die bij de monitor horen, omvatten vier onderwerpen: voeding en drinken, huisvesting en klimaat, gezondheid en gedrag.

De toepassing van de welzijnsmonitor verkeert nog in een proeffase. De komende maanden gaan onderzoeksteams op in totaal 150 paardenbedrijven, van 20 paarden per bedrijf het welzijn bepalen. De onderzoekteams bestaan uit studenten diergeneeskunde.

Dit onderzoek moet leiden tot de definitieve Welzijnsmonitor paarden. . 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: