• September 2008
  M T W T F S S
  « Aug   Oct »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  2930  
 • Billy Idol

 • Categories

 • Archive

 • Flickr Photos

 • Advertisements

Vakantie, Deel 8: WB movie tour

Vandaag zijn we nog steeds in LA en zijn we op bezoek gegaan bij de Warner Bross studios. Je kan daar voor teveel geld een studio tour doen die 2 1/2 uur duurt. Op zich best heel leuk maar een heel stuk van de tour rij je langs blokkendozen waar ze binnen in sets nabouwen van een serie/film. Aan de buitenkant zie je dus niets, maar ze doen net alsof het heeel spannend is om zo’n hal van de buitenkant te bekijken omdat daar dan toevallig … is opgenomen? Al die hallen lijken op elkaar, ze hebben alleen een ander nummer.
 
Wat wel leuk is, dat we op de set zijn wezen kijken van een nieuwe serie "The Mentalist" (met Simon Baker) die volgende week in premiere gaat hier in de States. Soort van politieserie en we zijn dan ook in de verhoorkamer geweest en in het kantoor waar ze werken. Heel grappig. Je gaat wel ineens heel anders naar films kijken als je weet dat veel films op hetzelfde pleintje zijn opgenomen en heel vaak dezelfde huizen gebruikt worden voor diverse films die gewoon op het filmstudio terein staan. Die huizen zijn dan ook niet meer dan een muur met daarachter niets of een scherm met een foto van de achergrond. En alles wat zich binnenshuis afspeelt is opgenomen in een grote hal met diverse losse wandjes.
De Entree van WB en de ingang van het ziekenhuis uit ER.
Luke’s diner uit Gillmore girls en de auto uit Horry Potter.
Het cafe uit Friends en geen LA zonder Walk of Fame, we mochten niet de hele straat door, er was weer eens een Premiere ‘s avonds en dan meteen wordt alles afgesloten. Hollywood Chihuahua (de nieuwe van Disney) ging in Premiere.
Zijn we maar niet op blijven wachten en daarom maar zelf naar een film gegaan. De nieuwe van George Clooney. Met Brad Pitt in een briljante rol als fitness instructeur. Halverwege de film wordt hij doodgeschoten, dat wel. Een erg grappige fim wel, maar een vreselijk stom verhaal "Burn after Reading".
 
Mocht je ooit eens in LA naar de film willen dan is bioscoop "The Bridge" een aanrader. Je hebt daar 2 "Directors Hall" zalen en die zijn werkelijk top. Zwarte leren fauteuils met een zee van ruimte en geweldig geluid en beeld. Het schijnt dat regiseurs van films regelmatig even aanwippen om hun film te introduceren en zelfs Robbert Downey Jr. kwam al eens langs.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: