• July 2008
  M T W T F S S
  « Jun   Aug »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Billy Idol

 • Categories

 • Archive

 • Flickr Photos

 • Advertisements

Rookverbod biedt horeca kans op 800.000 extra klanten

Na invoering van het rookverbod in de horeca per 1 juli is 10% van de algemene bevolking en 20% van de mensen met chronische longziekten van plan vaker naar het café of restaurant te gaan. Dit blijkt uit een onderzoek van het NIVEL (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) dat is uitgevoerd op initiatief van het Astma Fonds en het Ministerie van VWS. In totaal gaat dit om 800.000 mensen die nu wel naar het café willen gaan of vaker willen gaan. En 500.000 mensen die nu wel van plan zijn naar het restaurant te gaan of vaker uit eten te gaan.
Ik denk echt dat het waar is, ben zelf in 2 weken tijd al 3 keer uit eten geweest en naar de film. Iets waar ik voorheen toch minder zin in had door al die vieze rook overal… Dus dat gezeur van de horeca dat ze minder klanten krijgen en failliet kunnen gaan. ik geloof er niet in.

One Response

 1. Hi Astrid,
  Ik ben, zoals je misschien weet, een rookverslaafde. Maar denk dat ik toch over het algemeen redelijk rekening hou met mensen die er last van hebben.
  Maar leuk dat er 800.000 mensen aangeven dat ze vaker uit zullen gaan. Maar hebben ze ook onderzoek gedaan naar hoeveel mensen minder zullen uitgaan. En als ze wel uitgaan, hoeveel minder deze mensen besteden. Want als je naar buiten moet om te roken ben je verder van de bar verwijderd en haal je automatisch minder snel een rondje.
  En als men uit eten is en je bent een roker is het nazitten (lekker cappuncino, drankje, nog een cappacino) wel erg lekker met een sigaret erbij. Dus rokers gaan sneller naar huis! Dus….. laten we even afwachten wat de werkelijk uitkomst is. Nu is het redelijk mooi weer en wij rokers zijn niet zo moeilijk en gaan lekker buiten staan. Maar van de winter ben ik benieuwd wat er gaat gebeuren.
  Maar wel fijn dat jij nu geen last meer hebt van de rook (meen ik hoor, want uiteraard zijn er ook heel veel associale rokers). Weet dat je hier ook echt last van hebt. Maar ik vraag mij alleen af of er geen middenweg te vinden was geweest hiervoor!
  Groetjes Ellen (lekker zo\’n discussie!!! hahaha)
   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: