• May 2008
  M T W T F S S
  « Apr   Jun »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Billy Idol

 • Categories

 • Archive

 • Flickr Photos

 • Advertisements

Umweltplakette in Duitsland per 1 januari 2008 verplicht

Met ingang van 1 januari 2008 kunnen steden en regio’s in Duitsland, ter bevordering van de luchtkwaliteit (in uitzonderlijke gevallen voor gebieden waar hoge concentraties fijnstof dreigen te ontstaan) zoals stadscentra, verkeersknooppunten en sommige drukke verkeerswegen, tot verboden gebied verklaren. Het is dan niet toegestaan om met een voertuig het bewuste gebied in te rijden, tenzij de uitstoot van fijnstof voor het voertuig aan bepaalde normen voldoet.

Voertuigen (personenauto’s, campers, bedrijfswagens en autobussen, ongeacht of deze op benzine, lpg, aardgas of diesel rijden) die het gebied willen inrijden moeten voorzien zijn van een milieusticker die overeenkomt met de classificatie aangegeven voor de Umweltzone.

 

Indien u in het bezit bent van een Europese Gehandicaptenparkeerkaart, dan geldt voor u een vrijstelling voor de Umweltplakette. Deze Gehandicaptenparkeerkaart dient u duidelijk zichtbaar achter uw voorruit te leggen zodra u met uw voertuig in een Umweltzone geparkeerd staat. Indien u binnen de Umweltzone op aanwezigheid van de Umweltplakette wordt gecontroleerd, is de Europese Gehandicaptenparkeerkaart uw bewijs voor uw permanente ontheffing.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: