• January 2008
  M T W T F S S
  « Dec   Feb »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
 • Billy Idol

 • Categories

 • Archive

 • Flickr Photos

 • Advertisements

Tips en trucs voor de bestrijding van lastige vlekken

Gras
Besprenkel de vlek met verdunde ammoniak of citroensap en was het kledingstuk zo warm als het wasetiket toestaat. Maak voor je flanellen overhemd een mengsel van eiwit en glycerine en voor je witte rijbroek doet een scheutje spiritus wonderen. Oude grasvlekken week je eerst in zure melk, waarna je ze uitspoelt met verse melk.

Roest
Roestvlekken op gekleurde stof wrijf je weg met verwarmd citroensap. Spoel daarna uit met koud water. Gebruik bij donkere stoffen voor het citroensap eerst wat spiritus. Mocht dit niet baten, dan kun je de vlek voor het wassen een nacht lang laten weken in zure melk.

Modder
Opgedroogde modder is vaak gemakkelijk te verwijderen met een borstel. Maak deze eventueel nat met een beetje water of wasbenzine. Lukt dit niet, dep dan wat huishoudzeep op de vlek en was de stof daarna in de wasmachine.

Hoeventeer
Wrijf de vlek in met boter of slaolie en laat dit een uurtje intrekken. De vlek die overblijft bewerk je met wasbenzine. Leg onder de stof wat keukenpapier, waar de teerresten in kunnen trekken. Is de vlek nog niet weg? Gebruik dan ossengalzeep en was de stof daarna volgens de wasvoorschriften.

Zweet
Zweet tast zowel de kleur als het textiel zelf aan. Verwijder zweetvlekken door ze in te betten met water en azijn of ammoniak. Water met zout (5%) wil ook wel eens helpen. Was de stof daarna uit in de wasmachine.

 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: