• October 2007
  M T W T F S S
  « Sep   Nov »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • Billy Idol

 • Categories

 • Archive

 • Flickr Photos

 • Advertisements

Dierenbescherming bezorgd over misstanden paardensport

 De Dierenbescherming maakt zich grote zorgen over de omgang met paarden in de sport. Zij vindt dat het tijd wordt dat de paardensport hierop aangesproken wordt. Minister Verburg komt in oktober met een beleidsnota over dierenwelzijn. De Dierenbescherming eist dat misstanden in de paardensport worden aangepakt.

De afgelopen weken ontstond opschudding over vrijgekomen foto’s waarop een pony met de kin op de borst is opgetoomd. De pony wordt getraind door Coby Van Baalen, die aangeeft dat het ‘in totaal nog geen halve minuut’ duurde en dat haar leerling daarvan heeft geleerd hoe het niet moet. De fotograaf in kwestie zegt dat het veel langer duurde.

De Dierenbescherming gaat ervan uit dat zulke misstanden slechts een topje vormen van de ijsberg in een paardenbranche waar ongeveer 400.000 dieren worden gehouden. Andere misstanden zijn onder meer het gebruik van de zweep bij draverijen, agressieve trainingsmethoden, gebruik van veel te scherpe sporen en het gebruik van doping. Als het aanpakken van de misstanden niet wordt opgenomen in de nieuwe beleidsnota staat de Dierenbescherming bij de minister op de stoep.

 
Bron:
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: