• July 2007
  M T W T F S S
  « Jun   Aug »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Billy Idol

 • Categories

 • Archive

 • Flickr Photos

 • Advertisements

Grote schoonmaak in de stal

Je kent het wel: spinnenwebben, vastgekoekte mest en een muffe lucht in de stal. Muizen en vliegen lijken zich ook steeds meer thuis te voelen in het onderkomen van je viervoeter. Die ene lamp die zulk fijn licht geeft is kapot en de staldeur piept enorm bij het open- en dichtdoen.

Deze viezigheid opruimen en de boel opknappen is dan wel geen prettige klus, maar door een grote schoonmaak kun je ziektes en wormbesmettingen bij je paard voorkomen. Ook zal je paard in een schone stal minder last hebben van vliegen. In de zomer, wanneer je paard lekker veel buiten staat, is het tijd voor een grote schoonmaak.

Na het uitmesten van de paardenbox kun je het beste beginnen met het luchten van de stal en het weghalen van oppervlakkig vuil zoals zand en spinnenwebben. De wanden en vloer van de stal kunnen daarna het best schoongemaakt worden met de hogedrukspuit en speciaal voor paardenstallen ontwikkelde reinigingsmiddelen zoals Equi Stable Clean. Dit middel is biologisch afbreekbaar en geschikt voor betonnen vloeren, stenen muren, tegelwerk, boxen, trailers enzovoort. Gebruik ook Halamid tegen bacteriën en Propionzuur om schimmels te doden. Als je besluit om de wanden na de poetsbeurt een likje verf te geven is het belangrijk dat je je vooraf goed laat informeren. Niet alle verf- en laksoorten zijn geschikt om te gebruiken in de buurt van je paard.

Niet alleen af en toe een grote schoonmaak houdt de stal schoon, maar ook ventilatie is onmisbaar. Frisse lucht is bovendien belangrijk voor de gezondheid van je paard.

 
In Bit 131 lees je meer over de grote stalschoonmaak. Je vindt in het artikel veel handige tips over de schoonmaak en opknapbeurt van wanden, vloeren, deuren en ramen. Ook de onderwerpen voer en water, verlichting, ventilatie en ongediertebestrijding komen aan bod. Stuur een e-mail naar bit@reedbusiness.nl en de redactie stuurt je een exemplaar van Bit 131 toe.
 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: